lauantai 1. helmikuuta 2014

Boot cuteista slim fitit

Mä olen päättänyt olla uusien vaatteiden ostolakossa tämän vuoden. Ei sillä, että olisin erityinen shoppamaanikko koskaan ollutkaan, mutta jostain nyt vain sain tällaisen päähänpiston. En ole enää jokuseen aikaan oikein viihtynyt vaatekaupoilla ja viime vuonna innostuin kovasti kirppareiden vaatetarjonnasta. Ei siis ollut oikeastaan kummoinenkaan juttu päättää, että tänä vuonna ostan vaatteita ainoastaan kirppareilta, tuunaan vanhoja vaatteita tai teen uusia itse. Tietysti spessumpia vaatteita, kuten vaikka rintsikoita, saa ostaa uutena. En yritä julistaa tällä mitään suurta ekosanomaa, vaan ihan vain saada itselleni hyvän mielen vähemmällä pärjäämisestä. Toki ekologisuus on mulle tärkeää, mutta tuntuisi jotenkin tekopyhältä kovin voimallisesti saarnata vihreyden puolesta, kun kumminkin itse tykkään esim. matkustaa lentokoneella...

Tässä tämän päivän kirppis-look:


Paita, koru ja housut on kaikki kirppareilta. Hirveä tuo teiniposetus, mutta kyllästyin itselaukaisuräpsimiseen, kun n.30 kuvan jälkeenkin tämä oli parasta, mihin pystyin. Kaikissa kuvissa oli aina joku huonosti; paita repsotti, kuva oli epätarkka tai asento sen näköinen, että on tulossa kakka housuun. Mä en ymmärrä, mikä ihmeen kyky muotibloggaajilla on! No okei, ehkä niillä on vähemmän lihaa, mitä pitäisi yrittää taivutella edustaviin asentoihin! :D

Nuo housut kavensin laveälahkeisista farkuista. Käänsin kavennettavat farkut nurin ja asettelin sopivan malliset farkut siihen päälle. Laitoin kavennettavien ja mallifarkkujen sisäsaumat kohdakkain (tai tarkalleen ottaen ei oikeastaan saumoja, koska sisäsaumat tulee vähän etupuolelle, kun lahkeet on levitetty ulkosaumasta käsin) ja leikkasin ulkosaumoista ylimääräiset pois. Sen takia ulkosaumoista, kun sisäsaumat on tikattu ja niitten kanssa olisi ollut vähän hankala toimia.


Sitten vain ompelin ja sovitin ja ompelin uudestaan, kun ensimmäisellä kerralla en uskaltanut kaventaa tarpeeksi reippaasti. Lopuksi vielä siksakit reunaan, ettei lähde rispaantumaan. Helppoa ja halpaa! :)


1 kommentti:

  1. Tuota en tullut ajatelleeksi! Mulla löytyi kans kaapin kätköistä yhdet täydellisesti istuvat housut väärää lahjemallia. :-)

    VastaaPoista